Kevin De Bruyne in Team van de Week Champions League

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rode Duivel Kevin De Bruyne ziet zijn sterke prestatie van gisteren in de heenmatch van de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain beloond met een plaatsje in het Team van de Week. Dat meldt de Europese Voetbalbond UEFA donderdag op zijn website. De smaakmaker van Manchester City lukte in het Parc des Princes de openingstreffer voor de Citizens, de partij eindigde op een 2-2 gelijkspel. KDB is nog maar pas volledig hersteld van een knieblessure die hem twee maanden aan de kant hield en was opnieuw van goudwaarde voor City. Vorig weekend was hij in het competitieduel tegen Bournemouth al goed voor een treffer, gisteren vond hij opnieuw de weg naar de netten. Naast De Bruyne werd ook ploegmaat Fernandinho een plaatsje in het Team van de Week gegund.

Hofleverancier is het Duitse Wolfsburg, dat woensdag Real Madrid een erg verrassend een 2-0 nederlaag aansmeerde. Die Wölfe hebben met Diego Benaglio, Dante, Ricardo Rodriguez en Maximilian Arnold maar liefst vier spelers in de elf.

Team van de Week (heenmatchen kwartfinales): Benaglio (Wolfsburg), Juan Bernat (Bayern München), Dante (Wolfsburg), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Lucas Hernández (Atletico Madrid), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Fernandinho (Manchester City), Arturo Vidal (Bayern München), Kevin De Bruyne (Manchester City), Luis Suarez (Barcelona), Maximilian Arnold (Wolfsburg)

bron: Belga