Federale begroting – Kernkabinet uiteen zonder akkoord

Federale begroting - Kernkabinet uiteen zonder akkoord

Premier Charles Michel en zijn topministers hebben donderdagnacht tot iets voor 1 uur samengezeten over de begrotingscontrole. Witte rook gaven de schoorstenen van Hertoginnedal echter nog niet. Dat bevestigen verschillende betrokkenen. Wellicht wordt de draad vrijdag meteen weer opgepikt. Het uitgebreide kernkabinet kampeerde donderdag zowat twaalf uur lang in het befaamde kasteel aan de rand van Brussel. Even zaten ze allemaal samen, maar nadien trok premier Michel volop de kaart van de bilaterales.
Een akkoord leverde dat echter nog niet op. Naar verluidt bleek het water onder meer nog te diep over zaken als de sociale zekerheid en de RVA, wat voor de nodige wrijvingen zou gezorgd hebben.
Verwacht wordt dat de draad vrijdag meteen weer wordt opgepikt. MR-vicepremier Didier Reynders vertrekt volgens de laatste planning ’s ochtends wel nog voor een korte dagtrip naar Genève, waar hij zal spreken op een conferentie over gewelddadig extremisme. Omstreeks 17 uur zou hij opnieuw landen op Melsbroek.

bron: Belga