Europa League - Origi bezorgt Liverpool goede uitgangspositie in Dortmund

Borussia Dortmund en Liverpool hebben donderdag in hun heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld. Divock Origi opende de score voor de club uit de Premier League. Liverpool-coach Jürgen Klopp kreeg een warme ontvangst bij zijn ex-club. Hij gaf in de spits de voorkeur aan Divock Origi, die Sturridge naar de bank verdrong. In het Signal Iduna Park dankte de Rode Duivel Klopp met het openingsdoelpunt in de 36e minuut. Origi klopte Weidenfeller met een gekruist schot, dat licht afweek op het been van Piszczek.

In de tweede helft trok Dortmund meteen in de aanval, met succes. Simon Mignolet, de hele wedstrijd tussen de palen bij de 'Reds', had geen verhaal op de kopbal van Hummels: 1-1. Met die score is in de terugmatch op Anfield nog alles mogelijk.

Origi werd in de 85e minuut naar de kant gehaald. Christian Benteke was out met een knieblessure.

Titelverdediger Sevilla trok met 1-2 aan het langste eind in het Spaans onderonsje met Athletic Bilbao. Meteen na de pauze bezorgde Aduriz met een kopbal Bilbao een 1-0 voorsprong, zijn negende doelpunt dit seizoen in de Europa League. Sevilla reageerde via Kolodziejczak (56.). In de 83e minuut zorgde Iborra er na een counter voor dat Bilbao een zware opdracht wacht in de terugmatch.

Villarreal opende al na drie minuten de score tegen Sparta Praag. Bakambu profiteerde van een flater van doelman Bicik. Op slag van rust kopte Brabec het belangrijke uitdoelpunt tegen de touwen. Met zijn tweede treffer van de avond legde Bakambu de 2-1 eindstand vast.

Shakhtar Donetsk, dat Anderlecht in de achtste finales uit de Europa League kegelde, bezorgde Braga een moeilijke avond. In Portugal kwamen de Oekraïners in het slot van de eerste helft op voorsprong via Rakitskiy. Een kwartier voor affluiten lukte Ferreyra de 0-2. Pas één minuut voor het einde wist Eduardo voor Braga te milderen: 1-2.

De terugwedstrijden worden op donderdag 14 april gespeeld. De finale vindt op 18 mei in het Zwitserse Bazel plaats.