Echt lenteweer laat op zich wachten

Echt lenteweer laat op zich wachten

Er is vanmiddag ruimte voor zon, maar er komen ook enkele buien voor. Er is daarbij een kans op onweer. De maximumtemperaturen bedragen 6 graden in de Ardennen en zowat 11 graden in de rest van België. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Vanavond komen er nog buien voor, maar vannacht verschijnen er meer opklaringen. De kans op een bui wordt dan ook een stuk kleiner. Het koelt dan ook flink af: de minima zakken tot -1 graad in de Ardennen en +2 tot +5 graden in de andere regio’s.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele buien. De wind waait zwak tot matig, in hoofdzaak uit westelijke richtingen. De maxima schommelen tussen 8 graden in Hoog-België en ongeveer 12 graden in de andere streken.Zaterdag neemt de bewolking geleidelijk toe en tegen de middag volgt er regen aan de kust en in het westen. Over de oostelijke landshelft blijft het nog tot laat in de namiddag droog met geregeld zon. Zondag blijft het op een bui na meestal droog met eerst veel wolken maar later ook geregeld zon. Op beide dagen wordt het zowat 14 graden.

De eerste helft van de volgende week verloopt licht wisselvallig met af en toe zon maar ook enkele buien. Het wordt wel zachter. Overdag komt het kwik op zowat 16 graden uit.

bron: Belga