Clash tussen Club Brugge en AA Gent kraker 2e speeldag play-offs

door
Belga
Leestijd 2 min.

De play-offs van de Jupiler Pro League zijn komend weekend aan de tweede speeldag toe en de meest in het oog springende partij wordt ongetwijfeld dé topper van zaterdag (18u) in Play-Off I tussen leider Club Brugge en landskampioen AA Gent. De tweede speeldag van de play-offs wordt morgenavond (20u30) al op gang geschoten in de Cristal Arena, waar KRC Genk KV Oostende ontvangt. Beide ploegen gingen op de openingsspeeldag nipt onderuit - Genk bij Anderlecht (1-0) en Oostende tegen Club Brugge (0-1) - en willen punten pakken. De Limburgers starten in eigen huis duidelijk als favoriet en kunnen mits een driepunter over KVO naar de vierde plaats in de stand wippen.

Zaterdag staan vier duels op het menu, maar dé affiche van de dag is ongetwijfeld de 'Slag om Vlaanderen' tussen Blauw-Zwart en de Buffalo's. Club - dat zonder zijn geschorste coach Michel Preud'homme moet aantreden - heeft in de stand al vier punten meer dan Gent en heeft ook een psychologisch voordeel op de Oost-Vlamingen. Het won dit seizoen immers de vorige twee confrontaties in Jan Breydel met 1-0 - de terugwedstrijd in de halve finales van de Beker van België en de competitiematch van enkele dagen later - en heeft ook een ijzersterke thuisreputatie. Gent van zijn kant zal er alles aan doen om zijn achterstand in het klassement niet te groot te laten worden.

Voorts worden zaterdag met Moeskroen-Péruwelz/Waasland-Beveren, KV Mechelen/Lokeren en Charleroi/STVV drie partijen uit Play-Off II gespeeld. De op papier interessantste wedstrijd is die tussen Malinwa en de Waaslanders, twee ploegen die hun eerste duel in POIIb winnend afsloten.

Zondag ontvangt Zulte Waregem om 18u recordkampioen Anderlecht. Essevee speelde op de openingsspeeldag nog knap 1-1 gelijk bij AA Gent, Paars-Wit had een blunder van Genk-goalie Marco Bizot nodig om de drie punten thuis te houden. De Brusselaars recupereren de tegen Genk geschorste Steven Defour en kunnen - het resultaat tussen Club en Gent indachtig - mogelijk een goede zaak doen in de stand. Zondagavond (20u) sluiten bekerwinnaar Standard en Kortrijk speeldag twee af. De Luikenaars gaan op Sclessin op zoek naar een zes op zes, bij KVK wordt het duel tegen de Rouches het debuut van kersvers hoofdcoach Patrick De Wilde.

bron: Belga