Amerikaanse comsumentenbond roept 20.000 Ivanka Trumpsjaals terug

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij Trump-producten "Made in China" bestaat brandgevaar. De Amerikaanse consumentenbond heeft verordend dat rond de 20.000 sjaals van het merk Ivanka Trump moeten teruggeroepen worden. De artikelen in kunstzijde beantwoorden niet aan de Amerikaanse normen, zijn lichtontvlambaar en vormen een risico voor de drager. Dat deelde de toezichthouder mee. "Consumenten moeten onmiddellijk ophouden de teruggeroepen sjaals te dragen en ze terugbrengen opdat ze de volledige terugbetaling van de verkoopprijs kunnen krijgen", klinkt het. Het kledingstuk van de dochter van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump werd voor prijzen tussen de 12 en 68 dollar verkocht onder andere bij de Amerikaanse detailhandelaars Century 21 en TJ Maxx of online bij Amazon.

Pikant detail. De sjaals worden uitgerekend in China geproduceerd, het land dat Trump in de verkiezingsstrijd met een handelsoorlog bedreigt, omdat het land blijkbaar ontelbare Amerikaanse jobs door prijsdumping en illegale exportsubsidies heeft vernietigd.

Ivanka (34) is als ex-model weliswaar een zelfstandige zakenvrouw met een eigen modelijn, maar steunt haar vader. Pas woensdag nog stak ze bij een verkiezingscampagne in New York de lofrede af en verklaarde dat hij "een sterke president " zou zijn, die nieuwe handelsakkoorden kan afsluiten en jobs weer naar de VS zou halen.

bron: Belga