Oud-soldaat trouwt alsnog met verloofde op 90-jarige leeftijd

D-Day veteraan Roy Vickerman keerde na de oorlog terug met PTSS (posttraumatische stressstoornis), waardoor hij zijn relatie met zijn verloofde verbrak om “alleen te zijn”. Maar liefst 70 jaar later vroeg Roy zijn jeugdliefde opnieuw ten huwelijk – en ze gaf haar ja-woord.

De 90-jarige Roy Vickerman uit Hartshill, Staffordshire, werd aan het adres van Nora Jackson geholpen door een lokale radio-dj, nadat hij diens show had gebeld om te praten over zijn verloren geliefde.

De oude man ging naar Nora’s huis met een boeket bloemen om zich te verontschuldigen voor het afbreken van hun verloving in 1946, en vroeg de taxichauffeur om buiten wachten omdat hij niet wist of Nora nog getrouwd was met iemand anders. En nee hoor, de 89-jarige weduwe sloeg haar armen om hem heen. Een jaar later vierde het echtpaar hun tweede verloving tijdens Roy’s 90ste verjaardagsfeestje.Highschool darlings

Roy en Nora ontmoetten elkaar voor het eerst op school. Toen Roy als nieuwe leerling vooraan de klas werd voorgesteld, zag hij naar eigen zeggen “een mooi meisje” zitten. Hij vroeg haar uit voor een date, en niet veel later waren ze verloofd.

Op 18-jarige leeftijd werd Roy jammer genoeg opgeroepen voor de oorlog, waar hij onder meer de gruwel van D-Day meemaakte. Hij nam deel aan de Slag om de Ardennen, een van de grootste en dodelijkste gevechten van de oorlog dat zes weken duurde tussen december 1944 en januari 1945 het leven kostte aan ongeveer 110.000 geallieerde slachtoffers. Daar hield Roy zijn posttraumatische stressstoornis aan over.

Originele ring

“Ik wilde gewoon alleen zijn, en daarom verbrak ik de verloving. En Nora reageerde heel, heel goed. Ze was een echte dame en stuurde de verlovingsring naar mij terug”, aldus Roy. Beide geliefden trouwden met andere partners en kregen ook kinderen.

Nora, sinds kort dus mevrouw Vickerman, draagt nu trots de originele ring waarmee Roy haar 70 jaar geleden ten huwelijk vroeg.