Heisa rond nieuwe naam van Amerikaanse universiteit

Op 31 maart kondigde de George Mason University in de Amerikaanse staat Virginia met trots aan dat ze hun naam wijzigden in de Antonin Scalia School of Law. Op die beslissing werd echter snel teruggekomen toen op sociale media grapjes ontstonden over de afkorting van de universiteit.

Ter nagedachtenis van de toprechter van het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten, die in februrari op 79-jarige leeftijd overleed, wilde de George Mason University haar naam veranderen in de Antonin Scalia School of Law. Waar de school echter niet over had nagedacht, is de afkorting van de nieuwe naam.

Zo merkten heel wat Twitteraars al meteen op dat de Amerikaanse universiteit voortaan afgekort zal worden als “ASSoL”, “asshole” dus, wat in het Nederlands “lul, klootzak” betekent. Op sociale media ontstonden al snel de nodige grapjes.

Seriously. They’re calling their school “ASSoL”? https://t.co/nATrlcw8sg

Na al de commotie kondigde de decaan van de faculteit Rechten, Henry Butler, dan toch maar aan de naamsverandering niet door te voeren en de huidige naam te behouden. De anonieme gift van zo’n 30 miljoen dollar die de George Mason University in ontvangst mocht nemen voor de nieuwe naam, zal de komende vijf jaar geïnvesteerd worden in “de kwantiteit en kwaliteit van de studenten”.

Foto Wikimedia