Algemene vergadering Daimler ontaardt in relletje rond worsten

Een algemene vergadering bij Daimler AG, de multinational achter Mercedes, is meestal een serieuze aangelegenheid. Niet onbelangrijk op zo'n samenkomst is het buffet, dat deze week zelfs een stevige ruzie veroorzaakt heeft.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Tijdens de meeting van de 5.500 aandeelhouders in Berlijn was er een gigantisch buffet voorzien. Volgens woordvoerder Silke Walters heeft de producent van luxewagens toen ongeveer 12.5000 worsten voorzien. Toch begon een vrouw te klagen toen een man meerdere worsten opschepte op zijn bord. Een fikse ruzie barstte los tussen de twee. Uiteindelijk moest de politie de gemoederen bedaren.

Volgens Bloomberg schenken Europese bedrijven veel aandacht aan de buffetten op algemene vergaderingen. Een aandeel kost vaak veel minder dan de maaltijd die aandeelhouders dan krijgen. Manfred Bischoff, de voorzitter van de raad van bestuur, erkende dat Daimler nog een tandje moet bijsteken. "Ofwel hebben we meer worsten nodig, ofwel moeten we ervoor zorgen dat er geen worsten zijn", grapte Bischoff.

Foto: AFP / P. Huguen