Windsnelheden tot 70 kilometer per uur mogelijk aan de kust

door
Belga
Leestijd 1 min.

De bewolking neemt verder toe en vanmiddag valt er wat lichte regen aan de kust en over het westen van het land. Later zal het ook elders enige tijd licht regenen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind met pieken van 50 tot 60 kilometer per uur. Aan de kust, waar het krachtig waait, is later een piek tot 70 kilometer per uur mogelijk. De maxima bedragen 9 graden in de Ardennen en ongeveer 11 graden in het centrum. In het zuiden van de provincie Luxemburg kan het 14 graden worden en dat komt doordat het er tot laat in de namiddag vrij zonnig blijft. Woensdagavond verschijnen er opklaringen vanuit het westen, maar er kunnen ook enkele buien tot ontwikkeling komen. Vannacht wordt het, op een bui na, vrijwel droog met opklaringen. De minima bedragen 2 tot 5 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele buien, voornamelijk in de namiddag. Een enkele bui zou eventueel vergezeld kunnen gaan van onweer. De zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig. De maxima bedragen 7 graden in de Ardennen en zowat 11 graden in de andere regio's.

Van vrijdag tot en met dinsdag blijft het wisselvallig met vrijwel iedere dag enkele buien maar tussendoor ook opklaringen. De middagtemperatuur loopt op van zowat 12 graden op vrijdag en zaterdag naar ongeveer 16 graden na het weekend.

bron: Belga