Scooore League - Aalstar klopt Limburg United en rukt op naar tweede plaats

Okapi Aalstar heeft woensdag op de 26e speeldag in de Scooore League basketbal op eigen terrein met 99-67 gewonnen van Limburg United. De Oost-Vlamingen rukken op naar de tweede plaats, op vier punten van leider Oostende.

Aalst deed de beste zaak in het eerste kwart (20-12). De Limburgers knabbelden in het tweede en derde kwart aan de voorsprong, waardoor het verschil tussen beide ploegen bij het begin van het vierde kwart slechts twee punten bedroeg (61-59). In het slotkwart (38-18) overklaste de thuisploeg Limburg United, dat met Jason Love (21 punten) wel de topschutter in zijn rangen had. Bij Aalstar lieten Kesteloot (18), de Amerikaan Anderson (17), El Khounchar (11) en de Deen Bergstedt (10) dubbele cijfers optekenen.

In groep B verraste rode lantaarn Leuven de bezoekers uit Bergen-Henegouwen (79-68). De Bears sloegen onder impuls van de Amerikaan Eugene Teague (25 punten, 6 rebounds) een kloofje in het eerste kwart (23-14) en hielden die voorsprong vast. Brussels boekte op het parket van Pepinster een 87-91 overwinning en gaat opnieuw aan de leiding in groep B. De Brusselaars hebben één punt meer dan Bergen-Henegouwen en Luik, dat zich op eigen parket niet liet verrassen door Willebroek (88-82). Pepinster heeft als vierde in groep B al vijf punten goed te maken en mag de hoop op een plaats in de play-offs opbergen.