"Risico op rottende en vervallen producten in depot"

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het depot van warenhuisketen Carrefour in Nijvel dreigen door protest van vrachtwagenchauffeurs grote voorraden producten te vervallen. "Dat zou een enorme verspilling zijn", zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. Actievoerende vrachtwagenchauffeurs blokkeren het depot, waar onder meer verswaren liggen, al sinds zondag. Carrefour vraagt de autoriteiten om zo snel mogelijk in te grijpen. Grote problemen voor de bevoorrading van de winkels zijn er voorlopig nog niet. In het noorden van het land zijn er geen problemen, in het zuiden is het afhankelijk van winkel tot winkel. Vooral in de kleinere Express-winkels dreigen lege rekken, omdat die geen extra stock hebben zoals de grote hypermarkten.

Ook bij Colruyt zijn er nog geen grote problemen, al zou er best tegen het weekend een oplossing zijn voor de blokkering van de depots in Ollignies en Gellingen. "Daar liggen onder meer toiletpapier en dranken opgeslagen. Dat zijn producten waar er in de winkels een grote stock van is", zegt Colruyt-woordvoerster Hanne Poppe. Colruyt werkt aan een "plan B" om winkels desnoods te bevoorraden vanuit andere centra.

Bij Lidl is er enkel nog een impact op de winkel in Erquelinnes, in Henegouwen vlakbij de Franse grens. Het distributiecentrum van Courcelles, dat gisteren nog geblokkeerd was, is vandaag weer bereikbaar.

bron: Belga