Red Wolves winnen heenmatch barrages in Turkije

Red Wolves winnen heenmatch barrages in Turkije

Het Belgische handbalteam heeft vandaag in Rize het eerste luik van het barrageduel tegen Turkije met 28-37 (rust: 13-16) gewonnen. De inzet is een plaats in de laatste groepsfase van de kwalificaties voor het EK 2018. Zaterdag volgt de terugwedstrijd in Luik. De Red Wolves konden rekenen op een sterk spelende Damian Kedziora, die over de ganse wedstrijd 13 goals voor zijn rekening nam. Jef Lettens hield met enkele sterke reddingen op het juiste moment zijn ploeg overeind.

De Belgen realiseerden een voorsprong van zeven treffers (17-24), waarna ze Turkije zagen terugkomen tot 20-24 in het begin van de tweede helft. De troepen van bondscoach Yérime Sylla duwden nadien opnieuw het gaspedaal in, waardoor de Red Wolves de terugmatch met vertrouwen tegemoet kunnen kijken.

België verzekerde zich van een ticket voor de play-offs door groepswinnaar te worden in de prekwalificaties. Het won tweemaal van Cyprus en toonde zich over twee duels nipt sterker dan Griekenland. Raken de Red Wolves voorbij Turkije, dan stoten ze door naar de eigenlijke kwalificaties voor het EK (najaar 2016). Het EK vindt in 2018 in Kroatië plaats. In januari verloor België nog twee keer van Turkije in de voorronde van het WK 2017.

België speelde met Lettens, Ooms (2 goals), Spooren (2), T. Bolaers (5), Devisch, Cauwenberghs (3), Robyns (1), Danse (2), D. Kedziora (13), B. Keziora (3), Baeyens, N. Bolaers (2), Qerimi (3), Glesner en De Beule (1).

bron: Belga