Champions League - Manchester City versiert goede uitgangspositie bij PSG, Wolfsburg verrast Real Madrid

Leestijd 3 min.

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League 2-2 gelijkgespeeld tegen Manchester City. Zlatan Ibrahimovic wiste in het Parc des Princes het openingsdoelpunt van Kevin De Bruyne uit. Rabiot zette PSG opnieuw op voorsprong, maar Fernandinho bezorgde de Engelsen een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd van volgende week. In de andere kwartfinale won Wolfsburg, zonder doelman Koen Casteels, verrassend met 2-0 van Real Madrid. Voor City's eerste wedstrijd in de kwartinales van de Champions League toverde coach Manuel Pellegrini, die achterin niet kon rekenen op de geblesseerde Vincent Kompany, doelman Joe Hart uit zijn hoed. De Engelse international was op de sukkel met kuit- en knieproblemen, maar raakte net op tijd klaar om zijn plaats onder de lat in te nemen. Kevin De Bruyne stond voor de tweede keer op rij aan de aftrap na zijn knieblessure. De Rode Duivel speelde 77 minuten. Bij PSG sloot trainer Laurent Blanc Serge Aurier opnieuw in de armen. De Ivoriaanse rechtsachter beledigde Blanc en enkele ploeggenoten in een uitgelekte video, maar startte in de basis.

De wedstrijd was amper op gang gefloten of David Luiz trok de losgerukte Agüero neer. De scheidsrechter trok na amper vijftien seconden geel, meteen de snelste gele kaart in de geschiedenis van de Champions League. David Luiz mist daardoor ook de terugwedstrijd in het Etihad Stadium. PSG nam de wedstrijd in het uitverkochte Parc des Princes snel in handen. Dat resulteerde in een strafschop voor een overtreding van Sagna op David Luiz binnen de grote rechthoek. Ibrahimovic zette zich achter het leer, maar de Zweedse superster geraakte niet voorbij Hart. Aan de overzijde kon Silva een snedige counter niet verzilveren. Ibrahimovic mocht nog voor het halfuur alleen op Hart afgaan, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Ondanks de dominantie van de Parijzenaars kwamen de bezoekers op voorsprong. PSG leed balverlies, waardoor Fernandinho een counter kon opzetten. De Bruyne (38.) kreeg het leer op het juiste moment en verschalkte PSG-doelman Trapp met een pegel: 0-1. Toch gingen we rusten met een gelijkspel. De onvermijdelijke Ibrahimovic (41.) profiteerde van een slechte controle van Fernando om de 1-1 te maken.

Ook in de tweede helft namen de Parijzenaars het voortouw, wat hen een tweede doelpunt opleverde. Hart pareerde een kopbal van Cavani, maar op de rebound van Rabiot (59.) had de City-doelman geen verhaal. De 'Citizens' kwamen drie minuten later met de schrik vrij toen een kopbal van Ibrahimovic de lat trof. Op het moment dat de Parijse storm was gaan liggen, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Fernandinho (72.) profiteerde van defensief mistasten en duwde, via het been van Thiago Silva, de 2-2 eindstand tegen de touwen.

In de andere kwartfinale schoot Real Madrid uitstekend uit de startblokken in de Wolfsburg Arena. Ronaldo vond al na twee minuten de weg naar het doel, maar de Portugese vedette stond enkele centimeters buitenspel. Wolfsburg, dat in de achtste finales te sterk bleek voor AA Gent, kwam evenwel verrassend op voorsprong. De Duitsers kregen een strafschop voor een lichte fout van Casemiro op Schürrle, Rodriguez (18.) liet de kans niet onbenut. Arnold (25.) zette de Madrilenen op een 2-0 achterstand door een goede aanval af te ronden. Een onmondig Real Madrid maakte weinig aanstalten tot scoren. In de tweede helft liet Schürrle na een pijlsnelle tegenaanval de 3-0 nog liggen.

De terugwedstrijden worden dinsdag 12 april gespeeld.