Brandstofschaarste treft ook Namen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ook in de provincie Namen zijn er al tankstations met bevoorradingsproblemen. Pompstations aan de afritten van de E411 en in de buurt van de N4 staan al droog. De schaarste schuift zachtjes aan op naar het centrum van Namen. Eerder vandaag zei de Belgische federatie van brandstofhandelaars Brafco al dat er problemen waren in Luik en Henegouwen. Onder meer de Total-stations van Jambes, Rivières, Bouge en Ciney, die van Texaco in de Chaussée de Dinant, die bij de Colruyt van Salzinnes en de Lukoil in Jambes kregen geen diesel geleverd. Volgens een woordvoerder van Total zijn een tiental Total-stations getroffen en zitten nog eens zoveel vestigingen in hun reserve.

De schaarste is een gevolg van blokkades door vrachtwagenchauffeurs aan de brandstofdepots. Ook supermarkten dreigen door de acties met bevoorradingsproblemen geconfronteerd te worden, zo raakte gisteren al bekend. Vooral in Wallonië zijn er blokkades, maar vanochtend was er ook in Vlaanderen protest op de E40 tussen Brussel en Gent.

Volgens Brafco zou de situatie in de tankstations tegen de late namiddag moeten verbeteren. Reservevrachtwagens uit Antwerpen zijn onderweg naar Wallonië. In Namen stelt zich vooral een probleem met diesel, al zijn ook de benzinevoorraden beperkt.

bron: Belga