Vanaf nu kan je bier op je boterham smeren

Bier op brood lijkt op het eerste gezicht geen smakelijke combinatie, maar een Schotse bierbrouwerij is er toch in geslaagd om een marmelade te maken van het alcoholische drankje. 

De brouwerij Innis & Gunn kwam op de proppen met het geniale idee en doopte de jam ‘Marm & Ale’. Eigenlijk is het een mix van de Indian Pale Ale (IPA) van het bier met marmelade. Hierdoor proeft het goedje naar marmelade, maar heeft het een ondertoon van hop, één van de belangrijkste ingrediënten van bier.

Daarnaast hebben de creatievelingen van Innis & Gunn ook een IPA ontwikkeld met de smaak van marmelade. Aanleiding voor deze twee speciale brouwsels is de lancering van de bar en restaurant van het merk: The Beer Kitchen in de Schotse stad Dundee.

Het enige addertje onder het gras is dat de twee producten voorlopig enkel verkrijgbaar zijn in The Beer Kitchen. Gelukkig verklapte een woordvoerder aan Mashable dat als de producten als zoete broodjes over de toonbank gaan, het bedrijf zal overwegen om het unieke bier en de bijzondere gelei op de markt te brengen. Fingers crossed.

Foto Innis & Gunn