Cruz en Sanders winnen voorverkiezingen in Wisconsin

MILWAUKEE, WISCONSIN - APRIL 04: Democratic presidential candidate Senator Bernie Sanders (D-VT) speaks to guestss at a campaign rally at the Wisconsin Convention Center on April 4, 2016 in Milwaukee, Wisconsin. Voters in Wisconsin go to the polls tomorrow for the state's primary. Scott Olson/Getty Images/AFP

Republikein Ted Cruz en Democraat Bernie Sanders zijn de twee winnaars van de voorverkiezingen dinsdag in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van de exit polls.

Televisiezender CBS zegt op basis van de exit polls dat senator Bernie Sanders 55 procent van de stemmen behaalde, tegenover 44% voor Clinton. De 86 afgevaardigden die in Wisconsin te verdienen vallen zullen proportioneel verdeeld worden tussen de twee Democratische kandidaten.Bij de Republikeinen zou de overwinning naar de ultra-conservatieve Ted Cruz gaan, die het met 48% van de stemmen makkelijk haalde van Donald Trump, die op 38% van de stemmen bleef steken. John Kasich, de gouverneur van Ohio zou op de derde plaats eindigen. Het grootste deel van de 42 Republikeinse afgevaardigden voor Wisconsin gaat naar de winnaar, afhankelijk van de exacte verkiezingsresultaten.

De overwinning in Wisconsin is voor Ted Cruz op zich niet voldoende om Donald Trump in te halen, aangezien die laatste een grote voorsprong heeft opgebouwd. Het kan misschien wel verhinderen dat Trump de absolute meerderheid van de 1.237 afgevaardigden binnenhaalt.

Foto AFP / S. Olson