Oorlogsveteraan inspireert om te starten met yoga

In het verleden hebben we al heel wat indrukwekkende vrouwelijke yogi’s de revue zien passeren, maar deze keer is het de beurt aan iemand van het mannelijke geslacht. Dan Nevins raakte na de oorlog in Irak in 2004 zijn twee benen kwijt en om zijn oorlogstrauma te verwerken zocht hij toevlucht in yoga. 

Zo’n twaalf jaar geleden werd de Amerikaanse militair geraakt door een bom. Hij liep ernstige hersenschade op en de artsen moesten zijn twee benen amputeren. De periode die volgde viel hem dan ook enorm zwaar. “Op voorhand kon ik me niet inleven in andere oorlogsveteranen die worstelen met posttramautische stress, maar toen kreeg ik er zelf mee te kampen”, vertelt hij aan BuzzFeed. “Alles leek zwart en ik kon het niet goed meer aan.”

A photo posted by Dan Nevins (@dannevins) onUiteindelijk zocht Nevins hulp bij een vriend, een yogi. Die kon hem overtuigen om yoga te proberen en sindsdien was de oorlogsveteraan verslingerd aan de sport. Na een tijdje merkte hij dat zijn protheses bepaalde oefeningen erg moeilijk en pijnlijk maakten, dus besloot hij om ze af te doen en door te zetten.

A photo posted by Dan Nevins (@dannevins) on

Het duurde niet lang of hij boekte veel vooruitgang. “Toen ik de warrior pose voor het eerst deed, voelde ik de energie door mijn lichaam stromen. Ik begon spontaan te huilen, omdat yoga mijn leven had veranderd. Op dat moment wist ik dat ik voorbestemd was om dit te blijven doen.”

Ondertussen reist de 43-jarige Amerikaan al twee jaar lang de Verenigde Staten rond om yogalessen te geven op openbare plaatsen. Hij hoopt om daarmee ook veel andere oorlogsveteranen te bereiken. “Heel wat militairen voelen zich helemaal alleen en onbegrepen, maar yoga kan dat echt veranderen”, besluit hij.

A photo posted by Dan Nevins (@dannevins) on

A photo posted by Dan Nevins (@dannevins) on

A photo posted by Dan Nevins (@dannevins) on

Foto Instagram dannevins