Marcel Kittel wint Scheldeprijs voor vierde keer

Marcel Kittel sprint naar recordzege op Scheldeprijs

Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) heeft de 104e editie van de Scheldeprijs op zijn naam geschreven. De Duitser zet de sprintklassieker zo voor de vierde keer op zijn palmares, een record.

Na 207,8 kilometer eindigde de wedstrijd zoals verwacht in een massasprint. Daarin was de 27-jarige Kittel de snelste, met een banddikte voor op de Brit Marc Cavendish (Direction Data) en de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal). Edward Theuns (Trek), vorig jaar tweede in Schoten, moest tevreden zijn met de vierde plaats. Kittel helpt zijn ploeg Etixx-Quick Step zo aan de eerste seizoenszege van het klassieke voorjaar. De Duitser won de wedstrijd eerder ook al in 2012, 2013 en 2014.De biljartvlakke Scheldeprijs eindigt traditioneel altijd in een massaspurt, maar de aanloop werd dit jaar gekruid door de wind en de regen. De lange vlucht werd ruim op tijd ingerekend en dat was het signaal voor Sagan (Tinkoff) en Cancellara (Trek) op elk eens vooraan aan het peloton door te trekken. De twee toppers bereiden zich voor op Parijs-Roubaix van komende zondag en zien de Scheldeprijs dan ook als de perfecte trainingsrit.

Op tien kilometer van de streep meldden de sprintersploegen zich vooraan. Etixx-Quick Step leek weggedrumd te worden door onder andere Lotto-Soudal, maar twee kilometer voor het einde waren ze er plots met Kittel. De Duitser werd perfect gepiloteerd en kon Cavendish nog net achter zich houden.

Bron: Belga en redactie Metro