Instagram schorst account voor foto van een taart

Instagram ziet streng toe op de inhoud van de foto’s op het platform. Zo zijn vrouwentepels absoluut uit den boze. Soms benadert de censuur echter het kafkaëske. Zo wordt de account van een vrouw geschorst nadat ze een foto van een taart online zette. 

Fiona Moseley trok dit weekend naar Twitter om haar beklag te doen over Instagram. Haar moeder had een foto van een simneltaaart gemaakt en  geplaatst op het platform. Een simnel is een traditionele Paastaart in het Verenigd Koninkrijk die versierd wordt met elf of twaalf bolletjes, die de apostelen zonder Judas en eventueel Jezus uitbeelden.De foto viel echter niet in de smaak bij de moderatorsoftware van Instagram. De taart werd verwijderd en het account van de moeder gedeactiveerd. “Het is een religieuze taart, veel verder van seksuele inhoud kan het niet zijn! Voordat we het wisten was haar account gedeactiveerd omdat ze de regels van Instagram overtreden zou hebben”, getuigt Fiona aan indy100.

Het gezin heeft gevraagd om de beslissing in te trekken, maar volgens Fiona weigert Instagram om daar gehoor aan te geven. Een foto van dezelfde taart pronkt ondertussen wel op de Instagramaccount van zus Jennifer.

Dear @instagram this is a cake, not a boob #censorednipples #boobgate #givemymumbackherinstagramaccount @suemoseley

Een foto die is geplaatst door Jenny (@jennifermoseleychef) op

Foto: Wikimedia Commons / Edward