PanamaPapers – Nederlandse oud-international Clarence Seedorf in PanamaPapers

PanamaPapers - Nederlandse oud-international Clarence Seedorf in PanamaPapers

Oud-international Clarence Seedorf is een van de Nederlanders die in het journalistieke onderzoek naar grootschalige belastingontduiking worden genoemd. In totaal komen honderden Nederlanders in de zogenoemde PanamaPapers voor. Dat maakten de Nederlandse kranten Trouw en Het Financieele Dagblad in de nacht van maandag op dinsdag bekend. Volgens de kranten draait het bij Seedorf allemaal om sponsorrechten van zijn voormalige motorraceteam. Begin januari 2005 sloot Seedorf Racing een contract met Image Building Ltd, een bedrijf dat amper een week daarvoor was opgericht op de Britse Maagdeneilanden. Image Building betaalde 640.000 euro voor de sponsorrechten en noemde in het contract de Italiaanse juweliersketen Morellato als uiteindelijke sponsor.
Het contract werd echter doorverkocht aan het Nederlandse bedrijf Grand Prix Sports Investments & Hospitality (GPSIH). Uiteindelijk betaalde Morellato, via GPSIH, 3 miljoen euro aan Image Building, terwijl er maar 640.000 euro bij Seedorf Racing terechtkwam. Ondanks herhaalde verzoeken wilde Seedorf niet reageren, aldus Trouw.
De twee Nederlandse dagbladen maken deel uit van een internationale samenwerking van kranten die onthullingen doen over belastingparadijzen. Voor ons land werkten. Voor ons land werkten Knack, MO*, Le Soir en De Tijd mee.

bron: Belga