Champions League – Suarez helpt Barcelona aan kostbare zege tegen Atletico Madrid

FC Barcelona heeft dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League een 2-1 overwinning geboekt in zijn heenwedstrijd tegen Atletico Madrid. Fernando Torres opende de score in de eerste helft, maar werd kort daarna uitgesloten. In de tweede helft keerde Luis Suarez de partij nog helemaal om met twee goals. In de andere kwartfinale won Bayern zuinig met 1-0 van Benfica. Rode Duivel Yannick Carrasco mocht starten bij Atletico en werd na 53 minuten gewisseld. Bij Barcelona bleef Thomas Vermaelen op de bank.
Atletico Madrid leek in de eerste helft niet naar Nou Camp gekomen te zijn om enkel te verdedigen. Spits Fernando Torres was heel bedrijvig in de beginfase en zag zijn inzet na 25 minuten beloond worden met een doelpunt. Het was spelverdeler Koke die de opening zag en de voormalige topspits van Liverpool en Chelsea bediende. Die bleek het scoren toch nog niet verleerd te zijn en schoot de bal door de benen van Barcelona-doelman Ter Stegen tegen de touwen. Barcelona leek het noorden helemaal kwijt en zeven minuten later ontsnapte de thuisploeg aan een dubbele achterstand. Ditmaal was Torres de aangever, Griezmann knokte zich bij de bal en kon nog afdrukken, maar Ter Stegen redde knap. De Madrilenen hadden de wind duidelijk in de zeilen, maar opnieuw Torres gaf de wedstrijd toch weer een heel ander gelaat. Door twee gele kaarten in zeven minuten tijd was zijn uitsluiting na 36 minuten een feit.
Na de pauze nam Barcelona het voortouw. Eerst mikte Messi (51.) een prachtige omhaal naast het doel van Oblak, een minuutje later vlamde Neymar de bal tegen de lat. Messi en Neymar bleven de kwelduivels van Atletico. Maar het was de derde topspits, Luis Suarez, die de thuisploeg de zege bezorgde. Na 63 minuten bracht hij Barcelona op gelijke hoogte door een mislukte volley van Jordi Alba in doel te deviëren. En een kwartier voor tijd rondde de Uruguayaan, kort nadat hij aan een rode kaart ontsnapte, een voorzet van Dani Alves af met een rake kopbal
In de andere kwartfinale begon Bayern furieus aan zijn partij tegen Benfica. Al na twee minuten kopte Arturo Vidal, op voorzet van Juan Bernat, de Beierse club op voorsprong. Benfica kwam nadien beter in de partij en werd een strafschop onthouden toen Lahm op het halfuur de bal in de zestien beroerde met de hand. Ook in de tweede helft probeerden de Portugezen tegen te scoren, maar Jonas miste tot twee keer toe een opgelegde mogelijkheid. Robert Lewandowski kreeg in het slot nog de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de Pool wilde, in plaats van zelf af te drukken, de bal nog afspelen aan kapitein Lahm.
De terugwedstrijden worden woensdag 13 april gespeeld.

.bron: Belga