Volledig Brits dorp te koop voor 25 miljoen euro

Ooit al een dorp willen kopen? Dan moet je in West Heslerton zijn. Het dorp staat immers te koop voor 20 miljoen pond, omgerekend zo’n 25 miljoen euro.

West Heslerton, gelegen in North Yorkshire in het noorden van Engeland, bestaat uit een landhuis met 21 slaapkamers, 43 huizen, een pub, een tankstation, een basisschool, een speelplein en enkele mooie stukjes vruchtbare landbouwgrond. De totale oppervlakte bedraagt ruim 858 hectare.Het overlijden van miss Eve Dawnay is de reden dat het dorp nu te koop staat. West Heslerton was maar liefst 150 jaar lang in handen van de familie Dawnay. Miss Danway is echter de laatste erfgename van het optrekje en in 2010 op 84-jarige leeftijd blies ze haar laatste adem uit. Ze liet haar bezittingen na aan verre familie, die hebben besloten het te verkopen. “Ze hopen op een koper met een goed hart zoals de laatste eigenares, die de huurprijzen in haar dorp altijd laag heeft gehouden,” vertelde Tom Watson van vastgoedkantoor Cundalls aan de BBC.

Watson benadrukt dat de 20 miljoen pond slechts een vraagprijs is en er dus nog onderhandeld kan worden. Geïnteresseerden hebben tot september de tijd, want dan zal het dorp definitief worden verkocht.

Foto Cundalls