Stef Wauters bedankt voor nominatie Nacht van de Vlaamse televisiesterren

20150418 - DE PANNE, BELGIUM: L-R, Maarten Breckx, Jill Peeters, Birgit Van Mol and Stef Wauters pictured before the 8th edition of the 'Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' (Night of the Flemish Television Stars) award ceremony in De Panne, Saturday 18 April 2015. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN

De negende editie van Nacht van de Vlaamse Televisiesterren kan dit jaar niet op de steun van VTM rekenen. De televisiezender stuurt haar kat naar het mediafeest. Nieuwsanker Stef Wauters wil zijn nominatie niet.

VTM is niet te spreken over de manier waarop de nominaties voor de televisiesterren tot stand komen. Niet de kijkers, maar enkel de raad van bestuur van de televisieacademie en acht gastjuryleden beslissen wie er wel of niet met een beeldje naar huis gaat. VTM betreurt dit en beslist daarom niet naar het gala te gaan. “Onze kijkers hebben op geen enkele manier inspraak in de awards. Dat vinden zij en ook wij niet tof. Voor ons staat de kijker centraal, niet het tv-wereldje dat zichzelf in de bloemetjes zet”, klinkt het bij VTM volgens Het Laatste Nieuws. De zender laat wel toe dat hun gezichten naar de uitreiking gaan.In de categorie ‘Beste presentator’ zijn Erik Van Looy, Jonas Van Geel, Staf & Mathias Coppens en Ben Crabbé genomineerd. Aanvankelijk maakte nieuwsanker Stef Wauters ook kans om een beeldje mee naar huis te nemen, maar hij stuurde zijn nominatie terug. “Hoe zou ik die kunnen aanvaarden als VTM Nieuws zelf niét wordt genomineerd na een heel sterk jaar. VTM Nieuws is een ploeg, en wát voor één”, zegt Stef Wauters in Het Nieuwsblad. Hij verwijst hierbij naar de vele gebeurtenissen waarover die ploeg verslag heeft uitgebracht: de aanslagen op Charlie Hebdo en Le Bataclan, het oprollen van het terreurnetwerk van Verviers, de vliegtuigramp van Germanwings en de vluchtelingencrisis.

Op zaterdag 23 april worden de televisiesterren uitgereikt in het Plopsa Theater in De Panne. Vraag is nu hoe lang dit evenement nog zal blijven bestaan. Net zoals vorig jaar zal op geen enkele zender de show uitgezonden worden.

Foto Belga / D. Stockman