Spaanse kraker in de Champions League

Als Barcelona de eerste club wil worden die zijn titel in de Champions League verlengt, moeten de Catalanen eerst voorbij Atletico Madrid. De generale repetitie was alvast geen succes.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Een paar weken geleden leek het nog een utopie om iets te rapen tegen het offensieve MSN-geweld van Barça, maar de voorbije weken is de Catalaanse aura van onoverwinnelijkheid ietwat afgebrokkeld. Een povere 1 op 6 in de competitie heeft het elftal van Luis Enrique met de voeten op de grond gezet, al wil de trainer van Barcelona niet te lang blijven stilstaan bij de pijnlijke 1-2 nederlaag van zaterdag tegen aarstrivaal Real Madrid. «Die wedstrijd behoort al tot het verleden», zegt de Spanjaard. «We verliezen niet vaak, maar soms kan je er ook iets uit leren. We moeten gewoon blijven doen wat we al het hele seizoen goed doen.»

Generale repetitie

Atletico Madrid kende afgelopen weekend een betere aanloop. In eigen stadion werden Real Betis en Charly Musonda met 5-1 afgeslacht, wat het geloof in eigen kunnen nog heeft aangewakkerd. De enige vorige Europese ontmoeting tussen beide clubs draaide twee jaar geleden overigens uit in het voordeel van Atletico. In 2014 schakelden de rood-witten Barcelona uit in de halve finales, na een 1-1 gelijkspel in Camp Nou. Een resultaat waar trainer Diego Simeone vanavond meteen voor zou tekenen. «Maar elke wedstrijd tegen Barça is anders», beseft de Argentijn. «We kunnen alleen ons doel bereiken als we ons zo goed mogelijk voorbereiden.»

Carrasco

Het ziet er alvast naar uit dat Simeone vanavond opnieuw een beroep kan doen op onze landgenoot Yannick Carrasco, die vorige week nog afhaakte bij de Rode Duivels. De flankaanvaller trainde zondag en gisteren opnieuw mee met de groep, al wil dat nog niet zeggen dat hij ook aan de aftrap komt. Bij de thuisploeg zal Thomas Vermaelen waarschijnlijk opnieuw op de bank plaatsnemen, zoals zaterdag in de Clasico tegen Real het geval was. Rechtsachter Aleix Vidal is out met een dijblessure