Negende vondeling aangetroffen in schuif Moeders voor Moeders

Negende vondeling aangetroffen bij Moeders voor Moeders in Antwerpen

Bij de vzw Moeders voor Moeders in Antwerpen is opnieuw een baby aangetroffen in de vondelingenschuif, de negende al in de geschiedenis van de organisatie. Het kindje werd al vorig najaar te vondeling gelegd, maar de organisatie komt pas nu met het nieuws naar buiten, omdat de moeder de tijd moest krijgen om zich nog eventueel te bedenken. Maar dat is tot vandaag niet gebeurd. De baby is een blanke jongen en heeft de tijdelijke naam Maarten meegekregen.

De Antwerpse vondelingenschuif bestaat sinds 2000 en is bedoeld voor radeloze moeders die geen enkele uitweg meer zien. In het luik waar ze hun baby kunnen achterlaten, ligt steeds een envelop met allerhande informatie over wat er na het te vondeling leggen met het kindje zal gebeuren en hoe de moeder later toch nog contact kan opnemen. In de omslag zit ook een puzzelstukje waarvan Moeders voor Moeders het andere deel bewaart. Daarmee kan de moeder dan snel bewijzen wie ze is.In dit geval heeft de moeder de envelop echter niet meegenomen. Toch kan ze nog steeds contact opnemen, klinkt het. “Wij hebben er het raden naar waarom een moeder zo ten einde raad is dat ze beslist haar kindje niet te kunnen houden”, reageert Moeders voor Moeders. “Daarom hopen we nog steeds dat een radeloze mama meer opties zou krijgen, zoals de mogelijkheid om anoniem en discreet te bevallen.”

Bij het te vondeling leggen was Maarten nog geen 24 uur oud en woog hij 2,9 kilo. Na enkele weken in een kinderkribbe is hij in een wensgezin geplaatst, dat hem na zes maanden kan adopteren.

bron: Belga en redactie Metro