Japanners vieren jaarlijks penisfestival

Ieder jaar wordt in Japan een festival georganiseerd om het mannelijke geslachtsdeel te vieren. Bezoekers van dat bijzondere evenement komen van ver om de parades met de enorme stalen fallus te aanschouwen.

‘Shinto Kanamara Matsuri’, aka het Festival van de Stalen Fallus, wordt jaarlijks gehouden in de straten van Kawasaki om het mannelijke geslachtsdeel en de vruchtbaarheid te vieren. De eerste editie vond plaats in 1977 bij de oude Kanayama Schrijn, waar de stalen reuzepenis nog steeds naartoe gedragen wordt. Het begon als een kleine traditie van de prostituees om te bidden voor de bescherming tegen soa’s, maar is uitgegroeid tot een grote toeristische attractie in de afgelopen 40 jaar.Poseren met piemels

Duizenden festivalgangers kijken naar de parades terwijl ze verlekkerd zuigen op fallus-vormige lollies en giechelend poseren met piemelsculpturen. De feestvierders kunnen ook souvenirs kopen zoals sleutelhangers, snuisterijen, pennen, chocolade en speelgoedbrillen met een plastic penisneus. De opbrengst van de verkoop gaat naar HIV-onderzoek.

Educatieve rol

Voor de plaatselijke priester is er ook een educatief aspect aan de viering verbonden. “Als jonge kinderen niet gewend zijn aan (mannelijke genitaliën), dan kunnen ze een beetje in paniek raken als het zover is”, aldus Hiroyuki Nakamura. “Mensen komen om te bidden voor geluk en om de goden te vragen om hen te beschermen. Het festival is doordrenkt van het verleden, maar vervult nog steeds een belangrijke rol in de moderne samenleving.”