Fiat van de paus gaat voor 300.000 dollar over de toonbank

JOINT BASE ANDREWS, MD - SEPTEMBER 22: Pope Francis waves from the back of his Fiat after arriving from Cuba September 22, 2015 at Joint Base Andrews, Maryland. Francis will be visiting Washington, New York City and Philadelphia during his first trip to the United States as pope. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

De Fiat 500L die vorig jaar dienst deed bij het bezoek van paus Franciscus aan New York is voor 300.000 dollar (263.000 euro) voor de hamer gegaan. Dat is maar liefst twaalf keer de aankoopwaarde. Het geld gaat naar de verschillende katholieke scholen van het aartsbisdom en een aantal andere katholieke organisaties.

De nieuwe eigenaar is volgens de website Charitybuzz Miles Nadal, een multimiljonair die al meer dan 130 wagens en motoren in zijn bezit heeft.



De paus gebruikte tijdens zijn bezoek twee Fiats, maar het is nog niet duidelijk wat er met de tweede wagen zal gebeuren. Wellicht zal die ook gebruikt worden voor de goede doelen waar de paus tijdens zijn bezoek mee heeft kunnen kennismaken.