Drones maken jacht op sluikstorters in Dubai

De kleine onbemande vliegtuigjes zijn tegenwoordig schering en inslag, maar meer en meer krijgen ze ook praktische toepassingen. Zo wil Dubai ze inzetten om sluikstorters tegen te gaan in de stad. Dat bericht Gulf News

Het stedelijke departement voor afvalbeheer gaat drones inzetten om de stranden en woestijnen te inspecteren op sluikstorters.  Momenteel houdt één onbemand vliegtuigje de stortplaatsen rond de stad in de gaten, maar de stad wil de controle uitbreiden en meer drones inzetten.



“Ze zijn erg kostenefficiënt dus we verwachten dit jaar nog twee drones in te zetten om de stranden en woestijnen in de gaten te houden. Zo besparen we tijd en geld omdat onze inspecteurs niet meer naar elke locaties afzonderlijk moeten rijden. De drones kunnen bovendien plekken bereiken waar onze inspecteurs niet geraken”, verklaart departementshoofd Abdul Majeed al-Saifaie aan Gulf News.

Afgaande op de boetes is sluikstorten in Dubai een ernstig probleem. Vorig jaar werden de boetes voor het strand te vervuilen opgetrokken naar 1.000 dirham (240 euro). Op andere openbare plaatsen vuil laten rondslingeren resulteert in een boete die tot twee keer zo hoog kan zijn.

Foto: AFP / K. Sahib