Wickmayer en Flipkens boeken zes plaatsen winst op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (41e) en Kirsten Flipkens (59e) springen zes plaatsen omhoog op de vandaag gepubliceerde ranglijst in het vrouwentennis. Wickmayer strandde in het voorbije WTA-toernooi van het Amerikaanse Miami in de derde ronde. Ze ging met 3-6, 7-5 en 6-3 onderuit tegen de Britse Heather Watson (WTA 55). Flipkens werd op het hardcourt in Florida in de tweede ronde uitgeschakeld door de Amerikaanse Madison Keys (WTA 22): 6-4 en 6-2.

Alison Van Uytvanck is 56e (-3) op de WTA-ranking. Ze ging er in Miami in de eerste ronde uit na een 6-3 en 7-5 nederlaag tegen de Chinese Peng Shuai (WTA 467). Van Uytvanck is intussen geopereerd aan haar rechterenkel en zal ongeveer drie maanden buiten strijd zijn.

Bovenin blijft de Amerikaanse Serena Williams comfortabel aan de leiding, ondanks haar uitschakeling in de achtste finales in Miami. Achter Williams doet Angelique Kerber (2e) haasje-over met de Poolse Agnieszka Radwanska (3e). In Miami eindigde het verhaal van de Duitse in de halve finales.

De Wit-Russische Victoria Azarenka, die gecoacht wordt door Wim Fissette, klimt dankzij haar toernooizege in Miami van de achtste naar de vijfde plaats. Verliezend finaliste Kuznetsova is nu 13e (+6).

bron: Belga