Vierhonderdduizend mensen in Soedan hebben voedselhulp nodig door El Niño

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Soedan zullen zo'n 400.000 mensen voedselhulp nodig hebben door de droogte die veroorzaakt wordt door natuurfenomeen El Niño, zo hebben de Verenigde Naties (VN) zondag gezegd.

Het natuurfenomeen El Niño beïnvloedt de neerslagpatronen, wat zich vertaalt in droogte en tegelijkertijd in overstromingen. Het fenomeen komt om de twee tot zeven jaar voor.

"Op dit moment schatten we het aantal mensen dat hulp zal nodig hebben op 400.000 mensen, door de weinige regen in sommige gebieden", zo verklaarde Marco Cavalcante, de directeur van het Soedanese Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN.

De regio's die het zwaarst getroffen zijn door de droogte zijn het oosten van Soedan, het oosten van Darfoer, en het midden van de regio Kordofan, aldus Cavalcante.

Om de mensen die door El Niño getroffen zijn te kunnen helpen is een bijkomend budget van 10,9 miljoen euro nodig. Het WFP was al van plan om dit jaar 3,8 miljoen mensen in het land van voedselhulp te voorzien. Daarbij waren enkel de mensen geteld die leven in gebieden waar gevechten plaatsvinden, en nog niet de 400.000 mensen die gevaar lopen door El Niño.

Het agentschap zal de extra middelen al de komende weken nodig hebben, om tegemoet te kunnen komen aan de nood aan voedselhulp.

Bron: Belga