STVV en coach Chris O'Loughlin zetten samenwerking na dit seizoen stop

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eersteklasser Sint-Truiden en trainer Chris O'Loughlin hebben in onderling overleg beslist de samenwerking aan het eind van dit seizoen stop te zetten, zo maakte de club zopas bekend. "STVV bedankt zijn coach voor zijn inzet en trouw gedurende de afgelopen drie seizoenen", klinkt het in de korte persmededeling. "Chris wist de club in de Jupiler Pro League te handhaven en had een groot aandeel in de promotie vorig seizoen. De club is ervan overtuigd dat de coach een mooie carrière tegemoet gaat en wenst hem hiermee alvast veel succes."

In september vorig jaar volgde O'Loughlin de naar Standard Luik vertrokken Yannick Ferrera op als hoofdtrainer bij promovendus Sint-Truiden. De 37-jarige O'Loughlin was de assistent-coach van Ferrera en kreeg als T2 de Zuid-Afrikaanse voormalige topvoetballer Benni McCarthy. Uiteindelijk eindigde hij met de Limburgers pas op de dertiende plaats en konden ze dus maar nipt de degradatie ontlopen. In Play-off IIB gingen ze afgelopen weekend van start met een 0-1 thuisnederlaag tegen KV Mechelen.

O'Loughlin was sinds 2013 op Stayen aan de slag als assistent-coach. Van 2009 tot 2011 was hij al aan de slag als hoofdcoach bij het Congolese AS Vita Club. Bij het Zuid-Afrikaanse Orlando Pirates (2007-2008) en het Australische Melbourne Victory (2012-2013) deed hij ervaring op als assistent-trainer. Bij het Zuid-Afrikaanse Supersport was hij dan weer één seizoen (2008-2009) jeugdtrainer.

bron: Belga