Enorme operatie tegen drugscriminelen in Nederland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlandse opsporingsdiensten zijn vanochtend vroeg begonnen met een enorme operatie tegen drugscriminelen. Er worden invallen gedaan op honderd locaties, vooral in de zuidelijke provincie Noord-Brabant. De autoriteiten verwachten tientallen aanhoudingen te kunnen verrichten, maar hebben drie hoofdverdachten in beeld. De ruim 1.500 medewerkers van onder meer de fiscale opsporingsdienst FIOD, Defensie, politie en het Openbaar Ministerie zijn mogelijk nog de hele dag in het getouw. De operatie moet meer inzicht geven in criminele netwerken in het zuiden van Nederland.

Aan de operatie ging een onderzoek van ruim 2,5 jaar vooraf naar de handel in en productie van amfetamine. Onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf verzamelden zich volgens de politie tientallen verdachten in Best, nabij de Belgische grens. "Ze maakten afspraken over de handel in en productie van synthetische drugs."

De politie luisterde de ontmoetingsplek af en hield ze in de gaten. De afgelopen jaren bezochten zo'n 700 mensen de locatie. Zij worden volgens de politie allemaal onder de loep genomen. Uit nader onderzoek moet blijken wie zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Dankzij de observatie van het bedrijf in Best waren tientallen onderzoeken en interventies mogelijk. De politie gebruikte de verzamelde informatie onder meer om drugslabs op te rollen, aanhoudingen te verrichten en wapens te vinden.

Bron: Belga