Auto's vrij op te halen van parking Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wie zijn of haar auto nog niet heeft opgehaald op de luchthaven in Zaventem sinds de aanslag van 22 maart, kan dat nu vrij doen. Dat bevestigt Nathalie Van Impe van Brussels Airport. Voor het ophalen van bagage geldt wel nog dezelfde procedure. "Het grootste deel van de bagage werd al opgehaald of opgestuurd naar passagiers in het buitenland, maar er is nog een klein deel dat nog niet werd opgehaald", zegt Van Impe. Passagiers kunnen die tussen 12 en 18 uur enkel op vertoon van hun bagagelabel en hun identiteitskaart of paspoort, ophalen.

Gisteren vonden op Brussels Airport al de eerste zes passagiersvluchten plaats sinds de aanslagen van 22 maart. Vandaag worden er in totaal ongeveer 40 vluchten georganiseerd, allemaal van Brussels Airlines, en voor morgen wordt al een honderdtal vluchten gepland, waarbij ook al vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen. Het vluchtschema voor woensdag is nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat er dan nog meer vluchten worden georganiseerd, met nog meer luchtvaartmaatschappijen die opnieuw vanop Brussels Airport zullen vliegen.

Van Impe vraagt passagiers om voor het vertrek naar de luchthaven hun luchtvaartmaatschappij te contacteren of hun website te raadplegen om zeker te zijn dat hun vlucht wel degelijk op Brussels Airport vertrekt.

bron: Belga