Antonio Conte volgt na EK Hiddink op bij Chelsea

Antonio Conte volgt na EK Hiddink op bij Chelsea

Antonio Conte gaat na het EK aan de slag als coach bij Premier League-club Chelsea. De huidige bondscoach van Italië ondertekende in Londen een contract voor drie seizoenen en volgt er na dit seizoen interim-coach Guus Hiddink op. Dat maakte Chelsea vandaag bekend. De komst van de 46-jarige Conte naar de club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois hing al weken in de lucht. Vorige maand maakte Conte al bekend dat hij aan zijn laatste maanden als Italiaans bondscoach bezig is en dat hij na het EK van komende zomer in Frankrijk zijn functie neerlegt. “Ik ben blij dat we alles kunnen bekendmaken, zo komt er meteen ook een einde aan alle speculaties. Mijn focus blijft bij de Italiaanse nationale ploeg liggen, pas na het EK wil ik over Chelsea praten. Maar ik kijk er zeker naar uit om bij deze club aan de slag te gaan”, vertelde het clubicoon van Juventus.

Antonio Conte is sinds augustus 2014 aan de slag als bondscoach van Italië, dat op het EK van komende zomer in Frankrijk de eerste tegenstander van de Rode Duivels wordt in groep E. De teams treffen elkaar op 13 juni in Lyon. Daarna speelt Italië tegen Zweden (17 juni in Toulouse) en Ierland (22 juni in Rijsel). Eerder in zijn trainerscarrière veroverde Conte met Juventus tussen 2011 en 2014 drie Serie A-titels op rij. Na het WK in Brazilië volgde hij Cesare Prandelli op als selectieheer bij de ‘Squadra’.

Na het EK vervangt de Italiaan tussenpaus Hiddink bij Chelsea. De Nederlander volgde er eind vorig jaar de ontslagen José Mourinho op en begon zo aan zijn tweede ambtstermijn in de Britse hoofdstad. Hiddink loodste The Blues in de Premier League van de zestiende naar de tiende plaats, waardoor Europees voetbal volgend seizoen nog tot de mogelijkheden behoort.

bron: Belga