Horrorklassieker ‘The Shining’ krijgt een vervolg

De horrorklassieker ‘The Shining’ van Stanley Kubrick krijgt een tweede luik, meer dan 36 jaar na het origineel. Dat bevestigt de Britse krant The Guardian.

Het gelijknamige boek van Stephen King (foto) kreeg in 2013 al een vervolg met ‘Doctor Sleep’. King beschreef daarin hoe Danny Torrance jaren na de gebeurtenissen in het Overlook Hotel nog steeds kampt met een trauma. King zal de rol van uitvoerend producent op zich nemen. Akiva Goldsman, bekend van ‘A Beautiful Mind’, ‘Batman & Robin’ en ‘The Da Vinci Code’ zal het scenario uitschrijven. Het duo werkt momenteel al samen aan de verfilming van ‘De Donkere Toren’. Verder details over ‘Doctor Sleep’ zijn nog niet gekend.

De relatie tussen Stephen King en ‘The Shining’ van Stanley Kubrick is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Na een trage start groeide de film uit tot een ware klassieker, die in documentaires als ‘Room 237’ grondig geanalyseerd werd. King verfoeit de film echter, omdat die volgens hem het bronmateriaal niet correct interpreteert. Zo noemt hij Wendy Torrance een misogyn personage, omdat ze in de film “niet meer is dan een schreeuwende schotelvod”.

Foto: AFP / M. Ngan