Dit zegt je huisdier over je persoonlijkheid

Huisdieren, we kunnen ze niet meer wegdenken uit ons leven. Er zijn kattenliefhebbers, hondenfanaten en andere mensen die de gekste beesten in huis halen. Hoe je het ook draait of keert, iedereen heeft een voorkeur voor een dier. En andersom verklapt jouw favoriete huisdier ook een heleboel over je persoonlijkheid. 

1. HondenmensenMensen met een kwispelende viervoeter in huis zijn doorgaans gezonder, hebben minder stress en lopen minder risico om depressief te worden. Daarnaast zijn mensen met een hond extraverter, vriendelijk en gewetensvoller dan mensen die de voorkeur geven aan katten. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie uit 2010 bij ruim 4.500 deelnemers.

2. Kattenmensen

Een studie van de Carroll University in Wisconsin heeft aangetoond dat kattenliefhebbers intelligenter, creatiever en avontuurlijker zijn dan hondenbezitters. Een keerzijde van de medaille is wel dat deze mensen introverter en neurotischer zijn, en meer bevestiging van anderen nodig hebben.

3. Mensen met reptielen en amfibieën

Het lijkt een open deur, maar eigenaars van hagedissen, leguanen en slangen zijn minder conventioneel dan alle andere huisdierenbezitters. Volgens een rondvraag van Britse onderzoekers aan de universiteit van Hertfordshire zijn reptielenliefhebbers enorm onafhankelijk. Daarnaast omschrijven ze zichzelf minder vaak als levensgenieter en hebben ze minder behoefte aan mensen om hen heen.

4. Mensen met vogels

Je zou het misschien niet verwachten, maar mensen met een of meerdere vogels in huis zijn expressiever dan eigenaars van andere huisdieren. Ze zijn zelfs extraverter dan hondenliefhebbers. Opvallend, vrouwen die thuis vogels hebben, gedragen zich ook dominanter.

5. Mensen met vissen

Heb je thuis een aquarium met verschillende vissen? Dan is de kans groot dat je best introvert bent en minder materialistisch dan anderen. Volgens een oudere studie van de universiteit van Oregon zijn deze eigenaars ook minder pessimistisch en cynisch.

6. Mensen met knaagdieren en konijnen

Trotse eigenaars van konijnen, hamsters en andere knaagdieren hebben veel gevoel voor humor. Ze proberen het leven niet te serieus te zijn en kijken steevast door een roze bril.

[polldaddy poll=”9370832″]

Foto Pixabay