Daarom kwam Smithers uit de kast

Fans van The Simpsons weten al jaren dat Waylon Smithers een oogje heeft op zijn baas Mr. Burns, maar in de laatste aflevering kwam hij eindelijk uit de kast. De bekentenis was al langer aangekondigd, maar in een interview met de New York Post verklapt scenarist Rob LaZebnik dat hij zijn eigen redenen had voor deze verhaallijn. 

LaZebnik vertelt dat hij zich voor deze aflevering liet inspireren door zijn eigen homoseksuele zoon. “Ik kom uit het Midwesten, dus ik loop niet te koop met mijn emoties”, aldus de scenarioschrijver. “Maar ik dacht: is er een betere manier om mijn zoon te tonen dat ik van hem hou dan er een tekenfilm aan te wijden?”En zo geschiedde. En net zoals het destijds thuis ging bij LaZebnik, verliep de onthulling van Smithers redelijk ingetogen. “Ik wou geen groots moment waarin Smithers een hele speech moet houden over zijn geaardheid. Ik wilde gewoon dat het zou voelen als een big embrace, een moment waarop het duidelijk is dat het voor en door iedereen al lang geweten was, maar nog nooit uitgesproken.”

De 53-jarige Amerikaan vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat het thema van holebi’s aan bod komt op televisie. “Soms kan televisie een impact hebben op het denken van mensen en ik hoop echt dat het een impact zal hebben op het datingleven van mijn zoon, niet dat hij daarbij hulp nodig heeft.”