Twee mannen die vrouw aanreden in Sint-Jans-Molenbeek, onder aanhoudingsbevel geplaatst

door
Belga
Leestijd 2 min.

De twee mannen die zaterdagnamiddag in de Brunfautstraat in Sint-Jans-Molenbeek een vrouw aanreden en vervolgens vluchtmisdrijf pleegden, zijn onder aanhoudingsbevel geplaatst. De twee hadden eerst geprobeerd in te rijden op de politie toen die probeerde te verhinderen dat een honderdtal jongeren optrokken naar het Beursplein. De twee, Redouane B. en Mohamed B., zijn in verdenking gesteld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, gewapende weerspannigheid en vluchtmisdrijf. Dat meldt het Brusselse parket. Zaterdagnamiddag hadden zich in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek een 400-tal mensen verzameld omdat extreem-rechtse groeperingen hadden aangekondigd dat ze in de Brusselse gemeente zouden komen betogen. Uiteindelijk daagden slechts een zevental extremisten op, die meteen opgepakt werden, maar een honderdtal Molenbeekse jongeren probeerde toch op te trekken naar het Beursplein omdat ze dachten dat daar wel een extreem-rechtse betoging plaatsvond. De Brusselse politie dreef hen terug en zette daarbij het waterkanon in.

In het tumult reed een witte Audi op de agenten in, om vervolgens in de Brunfautstraat een vrouw aan te rijden en weg te vluchten. De wagen werd korte tijd nadien onderschept maar enkel Mohamed B. zat toen nog in de wagen. De man zat op het moment van de aanrijding als passagier in de wagen en had nadien het stuur overgenomen. Zijn kompaan Redouane B., die de wagen bestuurde op het moment van de aanrijding, bood zich zaterdagavond zelf bij de politie aan.

Beide mannen, die op het moment van de aanrijding onder invloed van drugs en alcohol waren, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

bron: Belga