Spurs schrijven met 64e seizoenszege clubgeschiedenis

Spurs schrijven met 64e seizoenszege clubgeschiedenis

San Antonio Spurs hebben gisteren hun 64e overwinning van het seizoen geboekt, een record voor de vijfvoudige NBA-kampioen uit Texas. In het AT&T Center versloegen de mannen van Gregg Popovich Toronto met 102-95. Kawhi Leonard maakte 33 punten.
Nooit eerder slaagden de Spurs erin 64 wedstrijden te winnen in het reguliere seizoen. Het vorige record (63 zeges) dateerde van het seizoen 2005-2006. Tony Parker en co hebben bovendien nog zes wedstrijden om het record verder aan te scherpen.

Met 64 zeges en twaalf nederlagen moeten de Spurs alleen kampioen Golden State voor zich dulden. De Warriors wonnen dit seizoen al 68 keer en verloren nog maar acht keer. Als de Californiërs vijf van hun laatste zes partijen in het reguliere seizoen winnen, dan verbeteren ze het record van de Chicago Bulls. In het seizoen ’95-’96 wonnen Michael Jordan en co 72 van hun 82 wedstrijden.Nog gisteren verzekerden Charlotte en Miami zich van een ticket voor de play-offs. Negen ploegen zijn nu zeker van kwalificatie voor de nacompetitie: Cleveland, Toronto, Charlotte, Atlanta en Miami in de Eastern Conference; Golden State, San Antonio, Oklahoma City en LA Clippers in de Western Conference.

bron: Belga