Ronde van Vlaanderen – Pechvogel Greg Van Avermaet hoopt sterker terug te komen

Ronde van Vlaanderen - Pechvogel Greg Van Avermaet hoopt sterker terug te komen

Greg Van Avermaet liep een sleutelbeenbreuk op in de Ronde van Vlaanderen. Dat bevestigt ploegarts Max Testa van BMC. “Ik ben zwaar ontgoocheld”, zei Van Avermaet in een eerste reactie via zijn team.

“Dit was en zeer slechte dag voor onze ploeg”, aldus Van Avermaet. “Ik ben zeer ontgoocheld, wat kan ik er meer over zeggen, het was heel hard voor mij om zo tegen de grond te gaan. Ik probeerde om terug op te staan, maar het is simpel, als je iets gebroken hebt gaat dat gewoon niet. Het zal wel enkele dagen duren vooraleer ik dit bovenop kom en hopelijk kan ik sterker terugkomen, maar natuurlijk voor mij is dit grote ontgoocheling”, herhaalde hij. “De Ronde, Roubaix en de Amstel missen, de belangrijkste wedstrijden van het jaar, dat is niet fijn, maar ik zal er mee moeten leren omgaan en hopelijk kom ik sterker terug.”
Van Avermaet brak zijn rechtersleutelbeen. “En daarnaast liep hij schaafwonden op over het ganse lichaam”, aldus de teamaerts. “Hij heeft gelukkig geen hersenschudding. Hij zal nu zo snel mogelijk geopereerd worden aan dat sleutelbeen om het herstel zo snel mogelijk te bevorderen. Vermoedelijk moet hij drie a vier weken van de fiets blijven en over zes weken kan hij wellicht weer in competitie treden.”bron: Belga