Ronde van Vlaanderen – Patrick Lefevere maakt rekening van het voorjaar pas na Parijs-Roubaix

Ronde van Vlaanderen - Patrick Lefevere maakt rekening van het voorjaar pas na Parijs-Roubaix

Met Zdenek Stybar pakte Etixx – Quick-Step zondag een achtste plaats in de 100e Ronde van Vlaanderen. Nederlands kampioen Niki Terpstra werd tiende. Stijn Vandenbergh eigende zich de dertiende plaats toe en Tom Boonen werd vijftiende. “We hebben gezien wat we de laatste weken al gezien hebben. We zijn net niet goed genoeg om het af te maken”, wist ook manager Patrick Lefevere. “In de top vijftien zitten er vier renners van mijn team. Dat zegt genoeg. Zelfs Sep Vanmarcke moest passen bij de aanval van Peter Sagan en ook Fabian Cancellara kreeg de kloof niet gedicht. De Ronde van Vlaanderen heeft een mooie winnaar gekregen.”
“Wij hebben er met Tony Martin al vrij vroeg een fikse patat op gegeven. Toen was Fabian Cancellara niet mee, maar niemand wou met ons mee koersen. Dat snap ik niet. Iedereen was maar aan het wachten. Blijkbaar is dat de moderne wielersport geworden. Gelukkig dat Stijn Vandenbergh dan nog eens initiatief nam, zodat en weer gekoerst werd.”
“Wij trekken zondag naar Parijs-Roubaix om opnieuw vol koers te maken en trachten te winnen. Lukt het daar niet, dan zal de wereld ook wel doordraaien. Ik kan enkel maar toegeven dat we nu net niet top zijn. Pas na Parijs-Roubaix maken we de rekening van het voorjaar definitief op.”

.bron: Belga