Man in levensgevaar na brandstichting

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een brandstichting in een Gents appartement is vannacht een bewoner met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De tweede en derde verdieping van het getroffen appartement is onbewoonbaar, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. De brand brak uit op de derde verdieping van een appartementsgebouw in de Lange Violettenstraat in Gent. "Een bewoner van de tweede verdieping werd iets voor middernacht gealarmeerd door rookontwikkeling en hulpgeroep", zegt een parketwoordvoerster. "De hulpdiensten kwamen ter plaatse en kregen de brand onder controle". Door de grote schade zijn de tweede en derde verdieping van het gebouw onbewoonbaar, zegt het parket nog.

De bewoner van het appartement waar de brand ontstond, werd met brandwonden en in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. Een andere bewoners van het gebouw werd ook met ademhalingsproblemen opgenomen.

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een branddeskundige aan. Volgens de eerste bevindingen gaat het om een opzettelijke brandstichting.

bron: Belga