Restaurant zet koelkast met restjes op straat voor daklozen

De Indiase Minu Pauline heeft net een restaurant geopend in de stad Kochi en is gechoqueerd omdat ze elke dag ziet hoe daklozen na sluitingstijd de vuilnisbakken uitpluizen op zoek naar eten. Om die schrijnende situatie tegen te gaan en omdat ze zelf veel eten weggooit, besloot ze om een koelkast met gratis eten op straat te zetten. 

De koelkast is 24 uur per dag en zeven dagen per week open en gaat nooit op slot. Elke dag vult de uitbaatster van het restaurant Pappadavada de koelkast met 75, 80 of soms zelfs 100 leftovers. “Er zit geen limiet aan”, vertelt ze enthousiast aan The Huffington Post.Volgens Pauline is haar initiatief een schot in de roos. Wat ’s ochtends wordt neergelegd, is diezelfde avond al weg. Ook andere restauranteigenaars of weldoeners laten regelmatig restjes achter.

Pauline wil niet alleen daklozen helpen, maar tegelijk vindt ze haar koelkast de ideale manier om voedselverspilling tegen te gaan. “Ik vraag aan mensen om niet speciaal voedsel te kopen, maar alleen restjes te geven die anders de prullenbak in zouden gaan. Anders streeft het zjin doel voorbij.”