Italië wil wijnlessen in de lagere school geven

Wijn is belangrijk voor de Italianen, zeker als het een product van eigen bodem is. Sommige politici nemen kennis van wijn zo serieus dat ze nu willen dat kinderen in de lagere school al leren over de drank.

Dario Stefàno van de partij Sinistra Ecologica Libertà (Links Ecologie Vrijheid) heeft een wetsontwerp ingediend waarin hij voorstelt dat schoolkinderen één uur per week leren over de florerende wijnindustrie in Italië. Stefàno denkt niet dat hij de jeugd zo aanzet tot alcoholmisbruik. Sterker nog, hij hoopt dat de jongeren verantwoord leren drinken dankzij de lessen.“Het is niet dat we kinderen leren drinken. En zelfs als we dat zouden doen, is dat nog niet zo slecht. Het is aangetoond dat kennis verantwoorde drinkers creëert. Deze extra les zal de opvoeding van onze kinderen nog verrijken. We leren hen toch ook muziek, zonder te verwachten dat ze muzikanten worden”, aldus Stefàno aan Il Fatto Quotidiano.

Het wetsvoorstel staat nog in kinderschoenen, maar Steffàno beweert dat de reacties positief zijn. “Binnenkort zit ik samen met de ministers van Landbouw en Onderwijs. Het nieuwe onderwerp zou in september als uitgetest kunnen worden in sommige regio’s”, besluit de politicus.

Foto: Getty / I. Savenok