Weerbericht – La Primavera voor de Ronde

Het is tijd voor lenteweer dit weekend. Zaterdag blijven de maxima nog steken op 13 tot 16 graden, maar zondag klimt het kwik door tot 16 tot 20 graden. Zondagavond komen er buiten opzetten vanuit Frankrijk. Het blijft zaterdagmiddag droog met zonnige perioden. Later op de dag neemt de bewolking toe aan de kust en over het westen van het land. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. Zaterdagavond wordt het zwaarbewolkt en vannacht valt er tijdelijk wat lichte regen of een bui. De minima bedragen acht tot twaalf graden.
Zondag start bewolkt, maar over het westen en midden van het land breekt de zon geleidelijk op steeds meer plaatsen door. Over het oosten zijn er nog geruime tijd wolkenvelden aanwezig. Er waait een zwakke tot matige wind, eerst uit het zuiden, later krimpend naar het oosten. Zondagavond komen er buien opzetten.
Tijdens de eerste helft van de volgende week is er geregeld zon maar er kan ook een bui voorkomen. De middagtemperatuur schommelt rond 16 graden. De tweede weekhelft verloopt wisselvalliger en koel met van tijd tot tijd enkele buien. Overdag schommelt het kwik veelal tussen 10 en 12 graden.

bron: Belga