Stoffel Vandoorne rijdt veertiende tijd in derde vrije sessie

Stoffel Vandoorne rijdt veertiende tijd in derde vrije sessie

Stoffel Vandoorne heeft zaterdag de veertiende tijd neergezet in de derde en laatste vrije sessie voor de Grote Prijs van Bahrein, de tweede manche van het WK Formule 1. Op het circuit van Sakhir nabij Manama reed Vandoorne in zijn McLaren-Honda een snelste ronde in 1:33.744. Hij werkte in totaal elf rondjes af. Door een olielek miste hij het begin van de sessie.

Gisteren was Vandoorne in de eerste vrije sessie achttiende geworden, in de tweede finishte de West-Vlaming als elfde.De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) toonde zich met een chrono van 1:31.683 de snelste voor zijn Finse ploeggenoot Kimi Raikkonen (tweede op 0.040). Dan volgden de Mercedesbolides van Nico Rosberg (op 0.421) en Lewis Hamilton (op 0.477).

Jenson Button, de Engelse teamgenoot van Vandoorne, reed de dertiende tijd. Hij was precies 40 duizendsten sneller dan Vandoorne.

Om 17 uur starten de kwalificaties, morgen om 17 uur begint de Grote Prijs.

De 24-jarige Vandoorne viert dit weekend zijn F1-debuut door het afhaken van Fernando Alonso. De Spaanse tweevoudige wereldkampioen (2005-2006) is nog onvoldoende hersteld van de crash die hij twee weken geleden maakte in de Grote Prijs van Australië. Hij brak in Melbourne een rib en liep een klaplong op.

bron: Belga