Rabbijn en schoonbroer met stenen bekogeld in Vorst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een Nederlandse rabbijn en zijn schoonbroer zijn vorige week zaterdag, 26 maart, in het park van Vorst bekogeld met stenen. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). "Er is een proces-verbaal opgesteld en het onderzoek naar de daders loopt", zegt politiewoordvoerster Marie Verbeke. De feiten zouden plaatsgevonden hebben in het park van Vorst, rond 18.30 uur op zaterdag 26 maart. Volgens hun verklaring waren de rabbijn en zijn Brusselse schoonbroer op weg naar de synagoge en liepen ze in het park voobij drie jongeren van vermoedelijk Noord-Afrikaanse origine. Die zouden eerst beginnen gniffelen zijn en zouden de twee mannen vervolgens bekogeld hebben met stenen.

De twee mannen raakten niet gewond en gingen op zoek naar een politieagent. Omdat ze die niet vonden, deden ze hun verhaal aan de veiligheidsverantwoordelijke van de synagoge, die de politie verwittigde.

"Er is een proces-verbaal opgesteld en overgemaakt aan het parket", zegt de politiewoordvoerster. "We bekijken nu of er beelden van bewakingscamera's in de buurt zijn of dat de slachtoffers hun aanvallers kunnen herkennen."

bron: Belga