Evi Van Acker verovert zilver in Palma de Mallorca

Evi Van Acker verovert zilver in Palma de Mallorca

Zeilster Evi Van Acker is in het Spaanse Palma de Mallorca als tweede geëindigd in de Laser Radialklasse op de 47e Trofeo Princesa Sofia. Van Acker begon als derde aan de afsluitende Medal Race, met de beste tien en om dubbele punten. Daarin kwam ze als vierde over de streep.

De eindzege gaat naar de Finse Tuula Tenkanen. Die begon ook als leider aan de slotrace, waarin ze achtste werd. De Française Mathilde De Kerangat schreef de Medal Race op haar naam maar is pas negende in de eindstand.Tenkanen totaliseert 55 punten, negen minder dan Van Acker. De Deense Anne-Marie Rindom (65 punten) vervolledigt het podium. Maité Carlier, die de Medal Race niet zeilde, eindigde als 26e.

“Het beste eruit gehaald in de medalrace. Zilver! Toch met een positief gevoel kunnen afsluiten na een paar slechte dagen”, reageerde Evi Van Acker in een tweet.

In de Lasercategorie eindigde Wannes Van Laer als vijfde. Hij werd in de afsluitende Medal Race zesde en totaliseert 83 punten. De Nieuw-Zeelander Andrew Maloney (57 punten) won. Sam Vandormael is 29e en William De Smet 38e.

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zijn met 189 punten twintigste in de 49er, Levi en Max Slap 45e.

Morgan Good en Dominique Ampe eindigden in de Nacra 17 als 21e, Corentin Demanet en Quinten Lauwers werden 30e in 470.

België is op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus) zeker van één deelnemende boot in de categorieën Laser Radial, Laser en 49er.

bron: Belga