Courtois pakt met Chelsea drie punten bij hekkensluiter Aston Villa

Chelsea heeft deze namiddag in de openingsmatch van speeldag 32 in de Premier League vlot met 0-4 gewonnen op het veld van rode lantaarn Aston Villa. Ruben Loftus-Cheek opende na 26 minuten de score in Villa Park. In de toegevoegde tijd van de eerste helft trapte Chelsea-debutant Pato vanaf de stip de 0-2 tegen de netten.

Meteen na de kampwissel, na amper een minuut, dikte Pedro de voorsprong van de bezoekers verder aan. Met een tweede treffer van de Spaanse aanvaller in de 59e minuut werd het 0-4.

Bij Chelsea stond Thibaut Courtois als vanouds tussen de palen. Eden Hazard was nog onvoldoende hersteld van een heupblessure.

Chelsea beent dankzij de driepunter Liverpool bij op de negende plaats, al hebben de Blues wel twee matchen meer gespeeld dan de Reds. Aston Villa, waar coach Rémi Garde deze week werd vervangen door assistent Eric Black, blijft troosteloos twintigste en laatste en lijkt op weg naar de degradatie.